Subtotal DKK 0,00
Moms DKK 0,00
Total DKK 0,00
Firmanavn
Navn
Adresse
Postnr.
By
LandDanmark
Momsnr.
E-mail
Deres reference
Telefon
Int. konteringsnr.

Din indkøbskurv

FragtDKK 0,00
LeveringDKK 0,00
TotalDKK 0,00
Moms udgør i altDKK 0,00
  • 0
  • Hurtig levering
  • Bæredygtige papkasser
  • Hurtig kundeservice
  • Papkasser fra egne fabrikker

Papkasser engros til forsendelseAlt du skal vide om papkasser!

Hvad er en papkasse?

Standard papkasse, FEFCO-kasse, foldekasse, bølgepapkasse, e-handelskasse eller webbox - kært barn har mange navne. Hos Smurfit Kappa Systemkassen har vi mange forskellige typer af papkasser, og det det kan være en jungle, at finde ud af hvilken papkasse der egentlig opfylder netop dine behov. Mange tænker måske, at en papkasse bare er en papkasse, men hver især har forskellige specifikationer og formål, og derfor har vi også forsøgt, at lave en guide, så du lettere kan få et overblik over de forskellige fagtermer, som du kan støde på her på siden. Desuden finder du også en dybdegående beskrivelse af de forskellige papkasser under hver kategori her på vores webshop.

Standard papkasser (FEFCO 0201)

Det som de fleste vil kalde for en helt almindelig standard papkasse eller måske en foldekasse, betegnes på fagsprog som en FEFCO 0201 – en papkasse med låg- og bundklapper, der lukkes manuelt med tape i top og bund. Foldekassen er en af de mest almindelige emballagetyper på markedet, som bruges til transport af varer. Kassen leveres plano (fladt udfoldet), foldes og rejses på stedet, og er derefter klar til brug. Man går altså aldrig galt i byen med en standard papkasse - desuden finder du over 100 forskellige her på siden.

FEFCO 0201

Hos Smurfit Kappa Systemkassen forhandler vi mange forskellige FEFCO 0201 kasser. FEFCO 0201 kasserne findes både i forskellige størrelser, tykkelse og papirkvalitet, men ens for dem alle er papkassens konstruktion. Foldekassen yder en fortræffelig beskyttelse, og har fantastisk stablingsstyrke. En stor del af vores FEFCO 0201 finder du under kategorien standard papkasser. For at gøre det nemt for dig, har vi udviklet en kassesøger, hvor du blot indtaster de ønskede mål, og herefter finder kassesøgeren det bedste match til dine behov. Ydermere har vi valgt at dele vores standard papkasser (FEFCO 0201) op i to kategorier; enkeltbølge og dobbeltbølge for at gøre det mere overskueligt.

FEFCO-koden beskriver, hvordan en papkasse lukkes. Den definerer, hvordan flapperne på kassen skal vende, og hvor bukkelinjerne skal være, så der ikke opstår nogen tvivl om, hvilken papkonstruktion der er tale om. FEFCO-koden kan f.eks. fortælle dig, om der er tale om en postæske (FEFCO 0427), eller en helt almindelig papkasse (FEFCO 0201). FEFCO-systemet er udarbejdet af Fédération Euroéenne des Fabricants de Carton Ondulé (Den Europæiske Sammenslutning af Fabrikanter af Bølgepap). FEFCO blev grundlagt i 1952, og besluttede som en af sine første aktiviteter, at forkorte gængse beskrivelser af emballagekonstruktioner med nummerkoder, hvilket blev begyndelsen på FEFCO-koderne, som vi kender den dag i dag.

Enkeltbølge eller dobbeltbølge?

Bølgepap består af en fluting (bølget papir) og en forside-/bagesideliner (fladt papir), der klæbes sammen. Ud over kvalitetssammensætningen er det først og fremmest linernes afstand, som er afgørende for bølgepappets styrke. Jo større afstand mellem forsideliner og bagsideliner, jo større styrke har bølgepappet. Når du skal vælge din standard papkasse, kan du tage stilling til, om din papkasse skal være med enkeltbølge eller dobbeltbølge. En enkeltbølge papkasse består af en udvendig liner, en bølge og en indvendig liner. En dobbeltbølge papkasse består af to bølger, som kombinerer to ensidede bølgepap med et lag liner. Dermed er dobbeltbølgen også kraftigere og stærkere. På Smurfit Kappa Systemkassens webshop kan du filtrere mellem enkeltbølge og dobbeltbølge, så du let kan finde den kasse, som du søger.

På nedenstående illustration kan du se forskellen på en dobeltbølge og en enkeltbølge:

Enkeltbølge: Enkeltbølgepap er anvendt til mange almindelige standard kasser. Den har en tykkelse på ca. 2-4 mm. Enkeltbølge kasser benyttes ofte til forsendelse af lettere varer.

enkelbølge papkasse

Dobbeltbølge: Dobbeltbølgepap er en ekstra stærk og modstandsdygtig kasse. Den har en tykkelse på ca. 4-7 mm. Dobbeltbølge kasser benyttes ofte til forsendelse af tungere varer.

dobbeltbølge papkasse

Bølgepap vs. massivpap

Bølgepap består, som tidligere nævnt, af to lag papir kaldet for en forside- og en bagsideliner, samt en bølgeformet midte som kaldes for fluting. Lineren produceres af lange papirfibre, som gør pappet stærk og smidig. Bølgen produceres derimod af korte papirfibre, som gør, at den bliver stift og modstandsdygtig overfor slag og tryk. Disse klæbes sammen med majsstivelse, som er et naturligt klæbemiddel. Fordelene ved bølgepap er bl.a. at det har en stor modstandsdygtighed og en stødabsorberende effekt, som giver en god beskyttelse af dine produkter. Derudover giver konstruktionen med bølgerne god luftcirkulation, som beskytter mod fugt og temperaturudsving. Hos Smurfit Kappa Systemkassen er de fleste af vores produkter produceret i bølgepap.

Massivpap er opbygget af flere ark papir, som er limet sammen lag på lag. Dets styrke afgøres primært af papirets gramvægt og fibersammensætning. Massivpappet fremstår som et stift materiale med en høj gennembrudsstyrke. Det er derfor meget velegnet til emballering af bl.a. spidse genstande og fugtige produkter, da væske og fedt ikke kan trænge igennem pappet. Massivpap er derfor ideel til anvendelse af fødevareemballage, hvorfor flere af vores kød- og fiskekasser er produceret i massivpap.

Papkasser tilpasset europaller

Hos Smurfit Kappa Systemkassen forhandler vi desuden også papkasser, som er tilpasset en europalles mål i moduler af 100 mm. Derved kan en eller flere størrelser udvælges samt stables og sammenbygges, så pallen udnyttes optimalt. På den måde opnås også en optimal transportøkonomi og sikkerhed for dine produkter, samtidig med at du skåner miljøet. Disse papkasser kaldes for modulkasser, og går ind under kategorien standard papkasser. Du kan genkende modulkasserne på deres varenummer, som starter med ”M”. Ønsker du, at se hele vores udvalg af modulkasser, skal du blot søge på modulkasse i søgefeltet.

Papkasser til europaller

Papkasser til webshops

Der findes også en del termer, at holde styr på når vi snakker om papkasser til e-commerce markedet. I vores kategori for papkasser til forsendelse finder du nemlig hele fem forskellige kasser, som har hver deres specifikationer. Vi vil derfor nedenfor uddybe nogle af de mest brugte termer i vores webshop kategori, så det hele bliver lidt lettere at forstå.

Fuldautomatisk bund

Fire af vores forsendelseskasser er udstyret med fuldautomatisk bund. Det drejer sig om vores webbox med variabel højde, webbox med returfunktion, postæsker og konfektionsæsker. Automat bundene gør arbejdet lettere for dig. Det betyder, at kasserne kan samles uden brug af tape, og samles i en enkelt håndtering. Bunden i papkassen folder sig nemlig ud lige så snart, at du åbner kassen.

Webbox

Vores webboxe er de ideelle papkasser til dig som driver en webshop. De kaldes webboxe, da de er tilpasset e-commerce markedet, og er derfor udstyret med innovative funktioner, som gør det nemt for både dig og dine kunder. Vores webboxe funder du desuden i to forskellige varianter; webbox med returfunktion og webbox med variabel højde.

Selvklæbende lukning

Både vores webbox med returfunktion og vores bogomslag er udstyret med selvklæbende lukninger. Det betyder, at du er fri for at finde taperullen frem, når dine varer skal sendes afsted til dine kunder. På kasserne finder du nemlig en integreret tapestrimmel, som du blot afriver, og kassen kan derefter lukkes.

Returfunktion

Vores ene webbox er udstyret med returfunktion. Det betyder, at kasserne har den smarte funktion, at de er udstyret med to selvklæbende lukninger. Du finder derfor både en tapestrimmel, når du skal sende varer afsted til dine kunder, og når kassen så bliver åbnet af dine kunder, så er der endnu en tapestrimmel gemt. Denne ekstra tapestrimmel bruges så, hvis dine kunder ønsker at sende varerene retur. Derfor indeholder kassen, alt det dine kunder skal bruge for at kunne sende pakken retur. Det kalder vi den ultimative kundeservice!


[related="5566449,5566484,5566791,7891135,9415070"]