Subtotal DKK 0,00
Moms DKK 0,00
Total DKK 0,00
Firmanavn
Navn
Adresse
Postnr.
By
LandDanmark
Momsnr.
E-mail
Deres reference
Telefon
Int. konteringsnr.

Din indkøbskurv

FragtDKK 0,00
LeveringDKK 0,00
TotalDKK 0,00
Moms udgør i altDKK 0,00
  • 0
  • Hurtig levering
  • Bæredygtige papkasser
  • Hurtig kundeservice
  • Papkasser fra egne fabrikker

Genbrug affaldTips til genanvendelse af papir og pap: Sådan kan du blive endnu bedre til at genanvende!

Fortsæt det gode arbejde!

Genanvendelse af papir og pap er en stor succes, og vi bør alle være stolte af genanvendelsesraten på 71%, som vi har opnået i hele Europa. Genanvendelse er nu en del af vores daglige rutine, og selvom vi gør et fantastisk stykke arbejde, er der altid forbedringer. Bliv ved med at læse for at lære om genbrugsforurening og de almindelige fejl, du måske begår, der kan ødelægge alt dit hårde arbejde.

Hvad er genbrugsforurening?

Genbrugsforurening dækker over alt, der ender i din papir- og papcontainer, som ikke burde være der. Nogle gange skyldes dette 'wishcycling' - når vi smider tingene i en container uden at tjekke, i håbet om, at det kan genanvendes.

Hvorfor er genbrugsforurening dårligt?

Hvis der havner for mange af de forkerte ting i containeren, kan det betyde, at hele læs med papir, ikke kan genanvendes. Alt papir og pap, der afvises til genanvendelse, vil ende på lossepladsen eller blive brændt, hvilket medfører omkostninger, som vi som skatteborgere alle bærer.

Hvad er den miljømæssige påvirkning af genbrugsforurening?

Afvisning af papir og pap betyder, at vi mister værdifulde råmaterialer til fremstilling af nye papirprodukter. Hver gang en balle med genanvendt papir eller pap afvises, mister vi råmateriale til fremstilling af omkring 20.000 nye pizzabakker.

Genanvendelse affald

Tips til at undgå forurening af dit papirgenbrug:

Ved at sikre, at de korrekte genstande ender i din papir- og papcontainer kan vi alle hjælpe planeten, spare penge og gøre genanvendelsesprocessen mere effektiv.

1. Madspild

Sørg for, at intet madspild, som f.eks. den sidste uspiste pizzaslice i pizzabakken, kommer i din papir- og papcontainer. Madspild skaber mug, der hurtigt kan sprede sig og forurene det rene papir der ligger i containeren. Dette svækker papirfibrene, hvilket resulterer i nedbrydning og skaber baller af råddent og ubrugeligt papir til genanvendelse.

2. Mad- og drikkekartoner

Mad- og drikkekartoner (såsom Tetra Pak) kan ikke altid genanvendes sammen med almindeligt papir og pap i din genbrugscontainer ved vejen. Tjek med din lokale kommune for at se, om de accepterer dem i genbrugscontaineren ved vejen, eller hvor din nærmeste genbrugsplads er.

3. Chipsrør

Chipsrør indeholder plastik og folie, som ikke kan adskilles fra papkassen og derfor ikke kan genanvendes. Disse bør lægges i dit almindelige affald eller afleveres på et dedikeret sted til aflevering af chipsrør.

4. Papirlommeklæder og køkkenruller

Selvom de er papirprodukter, er fibrene, der anvendes, ikke af tilstrækkelig høj kvalitet til at blive genanvendt. De er også ofte i kontakt med mad, kropsvæsker, fedt og snavs, hvilket bidrager til forureningen.

5. Papirkopper

Papirkopper indeholder en plastbelægning, hvilket gør dem både varme- og lækagesikre, men denne belægning betyder, at kopperne ikke kan genanvendes sammen med almindeligt papir og pap. Disse bør smides i dit almindelige affald eller afleveres til enhver større kaffeforhandler til specialgenbrug.

6. Vådservietter

Vådservietter er lavet af syntetiske fibre, der forhindrer dem i at kunne genanvendes, og de bør heller ikke skylles ud i toilettet. Efter brug bør de derfor smides i din almindelige affaldsbeholder.

7. Blankt gavepapir

Blankt indpakningspapir er lavet af polypropylenen, en type plastik, som ikke kan genanvendes til nye papirprodukter. Når det kommer til almindeligt gavepapir, hvis du kan krølle det sammen, og det forbliver sammenkrøllet, så kan det genanvendes. Sørg venligst for at fjerne alt klæbende tape, mærkater eller bånd, da disse ikke kan genanvendes til nye papirprodukter.

8. Glimmerkort

Alle elsker lidt glimmer, især til jul, men glimmer er lavet af mikroplastik og kan ikke genanvendes til nye papirprodukter. Når du genanvender kort med glimmerelementer, så riv disse af og genanvend kun de dele, der ikke har glimmer på sig.

9. Bagepapir

Indpakningspapir fra burger og andre takeaway steder indeholder en silikonebelægning, som ikke kan genanvendes af papirmaskiner. Det skal smides direkte i det almindelige affald, selvom det er ubrugt eller rent.

10. Andre genanvendelige materialer (Plastik, glas, dåser)

Når du står foran en række affaldsspande, kan det være forvirrende at forstå, hvad der skal smides i hvor, og ting kan hurtigt ende i den forkerte spand. Tag altid et øjeblik til at tjekke om du bruger den rigtige spand, og hvis du er i tvivl, så tjek venligst informationen fra din kommune.

[related="12429342,12429347,12429349,12429350,12429353"]