Subtotal DKK 0,00
Moms DKK 0,00
Total DKK 0,00
Firmanavn
Navn
Adresse
Postnr.
By
LandDanmark
Momsnr.
E-mail
Deres reference
Telefon

Din indkøbskurv

FragtDKK 0,00
LeveringDKK 0,00
TotalDKK 0,00
Moms udgør i altDKK 0,00
  • 0
  • Hurtig levering
  • Bæredygtige papkasser
  • Hurtig kundeservice
  • Papkasser fra egne fabrikker

Værd at vide... om papkasser


Hvad er en papkasse?

Standard papkasse, FEFCO-kasse, foldekasse, bølgepapkasse, e-handelskasse
eller webbox… kært barn har mange navne. Hos Systemkassen har vi mange
forskellige typer af papkasser, og det kan være svært at finde rundt i hvad der
er hvad samt hvilken papkasse der egentlig opfylder dine behov. Mange tænker
måske, at en papkasse bare er en papkasse, men hver især har de forskellige
specifikationer og formål, og derfor har vi også forsøgt, at lave en guide, så du
lettere kan få et overblik over de forskellige fagtermer, som du kan støde på her
på siden.

Læs mere om vores papemballage herunder.

papkasse

Standard papkasser (FEFCO 0201)

Det, som de fleste vil kalde for en helt almindelig standard papkasse eller måske en foldekasse, betegnes på fagsprog som en FEFCO 0201 – en papkasse med låg- og bundklapper, der lukkes manuelt med tape i top og bund. Foldekassen er en af de mest almindelige emballagetyper, som bruges til transport af varer. Kassen leveres plano (fladt udfoldet), foldes og rejses på stedet, og er derefter klar til brug.

FEFCO 0201

Hos Systemkassen forhandler vi mange forskellige FEFCO 0201 kasser. FEFCO 0201 kasserne findes både i forskellige størrelser, tykkelse og papirkvalitet, men ens for dem alle er papkassens konstruktion. Foldekassen yder en fortræffelig beskyttelse og har fantastisk stablingsstyrke. En stor del af vores FEFCO 0201 finder du under kategorien standard papkasser. For at gøre det nemt for dig, har vi valgt at dele vores standard papkasser (FEFCO 0201) op i to kategorier: enkeltbølge og dobbeltbølge.

Enkeltbølge eller dobbeltbølge?

Bølgepap består af en fluting (bølget papir) og en forside-/bagesideliner (fladt papir), der klæbes sammen. Ud over kvalitetssammensætningen er det først og fremmest linernes afstand, som er afgørende for bølgepappets styrke. Jo større afstand mellem forsideliner og bagsideliner, jo større styrke har bølgepappet. Når du skal vælge din standard papkasse, kan du tage stilling til, om din papkasse skal være med enkeltbølge eller dobbeltbølge. En enkeltbølge papkasse består af en udvendig liner, en bølge og en indvendig liner. En dobbeltbølge papkasse består af to bølger, som kombinerer to ensidede bølgepap med et lag liner. Dermed er dobbeltbølgen også kraftigere og stærkere. På Systemkassens webshop kan du filtrere mellem enkeltbølge og dobbeltbølge, så du let kan finde den kasse du søger.

På nedenstående illustration kan du se forskellen på en dobeltbølge og en enkeltbølge:

Enkeltbølge: enkelbølge papkasse
Dobbeltbølge: dobbeltbølge papkasse

Enkeltbølgepap: Enkeltbølgepap er anvendt til mange almindelige standard kasser.
Den har en tykkelse på ca. 2-4 mm.

Dobbeltbølgepap: Dobbeltbølgepap er en ekstra stærk og modstandsdygtig kasse.
Den har en tykkelse på ca. 4-7 mm.

Hvad er en FEFCO-kode?

FEFCO-koden beskriver hvordan en papkasse lukkes. Den definerer hvordan flapperne på kassen skal vende og hvor bukkelinjerne skal være, så der ikke opstår nogen tvivl om hvilken papkonstruktion der er tale om. FEFCO-koden kan f.eks. fortælle dig, om der er tale om en postæske (FEFCO 0427), eller en helt almindelig papkasse (FEFCO 0201).
FEFCO-systemet er udarbejdet af Fédération Euroéenne des Fabricants de Carton Ondulé (Den Europæiske Sammenslutning af Fabrikanter af Bølgepap). FEFCO blev grundlagt i 1952 og besluttede, som en af sine første aktiviteter, at forkorte gængse beskrivelser af emballagekonstruktioner med nummerkoder, hvilket blev begyndelsen på FEFCO-koderne, som vi kender dem i dag.

Bølgepap vs. massivpap

Bølgepap består, som tidligere nævnt, af to lag papir kaldet for en forside- og en bagsideliner, samt en bølgeformet midte som kaldes for fluting. Lineren produceres af lange papirfibre, som gør pappet stærk og smidig. Bølgen produceres derimod af korte papirfibre, som gør, at den bliver stift og modstandsdygtig overfor slag og tryk. Disse klæbes sammen med majsstivelse, som er et naturligt klæbemiddel. Fordelene ved bølgepap er bl.a. at det har en stor modstandsdygtighed og en stødabsorberende effekt som giver en god beskyttelse af dine produkter. Derudover giver konstruktionen med bølgerne god luftcirkulation, som beskytter mod fugt og temperaturudsving.

Massivpap er opbygget af flere ark papir, som er limet sammen lag på lag. Dets styrke afgøres primært af papirets gramvægt og fibersammensætning. Massivpappet fremstår som et stift materiale med en høj gennembrudsstyrke. Det er derfor meget velegnet til emballering af bl.a. spidse genstande og fugtige produkter, da væske og fedt ikke kan trænge igennem pappet. Massivpap er derfor ideelt til anvendelse af fødevareemballage.

Hos Systemkassen er de fleste af vores produkter produceret i bølgepap.

Hvordan finder jeg papkasser tilpasset europaller?

Hos Systemkassen forhandler vi papkasser som er tilpasset en europalles mål i moduler af 100 mm. Derved kan en eller flere størrelser udvælges samt stables og sammenbygges, så pallen udnyttes optimalt. På den måde opnås også en optimal transportøkonomi og sikkerhed for dine produkter, samtidig med at du skåner miljøet. Disse papkasser kaldes for modulkasser, og går ind under kategorien standard papkasser. Du kan genkende modulkasserne på deres varenummer, som starter med ”M”. Ønsker du, at se hele vores udvalg af modulkasser, skal du blot søge på modulkasse i søgefeltet.


Modulkasser på palle

Relaterede produkter